Intrebari despre parchet

Parchet Timisoara
Cateva intrebari si raspunsuri despre parchetul stratificat:

1. Ce este parchetul stratificat?
Parchet Timisoara: Parchetul stratificat este parchetul multi-stratificat (2 sau 3 straturi) ale caror suprafete au un finisaj avansat ( lacuire, uleiere, etc.) sau sunt preparate pentru finisajul final. Parchetul gata lacuit si uleiat este gata pentru a fi folosit in timp ce la alte tipuri de parchet este necesara o aplicare manuala a stratului final de lac sau ulei pe suprafata parchetului finisat dupa montare.

2. Ce este parchetul dublu-stratificat?
Parchet Timisoara: Parchetul dublustratificat este o forma a parchetului stratificat facut din 2 straturi de lemn. Nivelul superior al stratului este facut dintr-o lamela de lemn solid de 4 mm grosime , iar stratul inferior este facut din placi subtiri de 7 mm de lemn moale. Grosimea totala a celor doua straturi de parchet este de 11 mm. Straturile sunt aglutinate impreuna pe diagonala cu adeziv. Suprafata parchetului este gata pentru finisajul masinii de lacuire, uleiere, etc. Dimensiunile placilor de parchet ale celor doua straturi de parchet sunt in medie de la 400 la 1000 mm lungime si de la 70 la 90 mm latime.

3. Ce este parchetul triplustratificat?
Parchet Timisoara: Parchetul triplustratificat este o forma a parchetului stratificat facut din 3 straturi de parchet. Nivelul superior al stratului este facut dintr-o lamela de 4 mm grosime de lemn solid , stratul din mijloc este facut lemn de brad sau plop,iar stratul 3 din furnir de 2 mm grosime. Grosimea totala a celor 3 straturi este de 15 mm. Straturile sunt aglutinate impreuna pe diagonala cu adeziv. Suprafata parchetului este deja finisata, lacuita, uleiata, etc. Dimensiunile celor 3 placi de parchet sunt de la 1500 la 2200 mm lungime si de la 150 la 190 de mm.

4. Care este diferenta dintre parchetul dublustratificat si parchetul triplustratificat?
Parchet Timisoara: Un extra-strat este adaugat la parchetul dublustratificat pentru a crea parchetul triplustratificat- al 3-lea strat ( un strat subtire de furnir) are o functie stabilizatoare in ceea ce priveste marimea in care acest parchet a fost creat. De fapt, in scopul de a crea parchet multi-stratificat in dimensiuni asa de mari (1500-2200×150-190×15 mm) si a le face pe amandoua sa formeze si sa se fixeze este necesar sa le faci din 3 straturi, exemplu: in forma parchetului triplustratificat. Aceea, desigur, nu inseamna ca parchetul triplustratificat este mai in regula decat cel dublustratificat, cum fiecare din cele doua tipuri de parchet isi indeplinesc functia perfect. Parchetul dublustratificat este produs la dimensiuni de aprox. (400-1000×70-90×11 mm) iar pentru stabilitatea sa este necesara constructia cu 2 straturi.

5. Care este diferenta dintre parchetul finisat si parchetul laminat?
Parchet Timisoara: Ca si opus al parchetului laminat, parchetul stratificat este facut din lemn real. Nivelul superior al parchetului finisat este facut dintr-o lamela din lemn real, in timp ce nivelul superior al parchetului laminat este din folie de plastic care reprezinta o imitatie a lemnului. Celelalte nivele , la parchetul finisat, sunt deasemenea din lemn real (placi de lemn, furnir) in timp ce nivelul inferior al parchetului este facut din lemn presat cu un continut mare de adeziv. Odata montat, parchetul laminat, datorita ilustratiei uniforme a lemnului, de obicei arata nenatural si sunetul de sub podea suna deseori artificial. Dupa o lunga perioada de folosire, parchetul stratificat supus uzurii poate sa fie reparat de mai multe ori. In acest caz este readus la frumusetea si stralucirea lui originala in timp ce un parchet laminat uzat nu poate fi reparat si este necesar sa il inlocuiti cu o noua podea. Alegand parchetul stratificatat alegeti natura si salubritatea pentru dumneavoastra si pentru familia dumneavoastra si longevitatea si frumusetea pentru interioarele dumneavoastra.

6. Este parchetul stratificat mai bun decat cel masiv?
Parchet Timisoara: Parchetul stratificat reprezinta noua generatie de parchet ale carui caracteristici sunt imbunatatite semnificativ fata de parchetul masiv. Multumita formei multi-straturilor si actiunea climantului comun a speciilor de lemn tare si moale, parchetul stratificat, ca si opus al parchetului masiv, reactioneaza intr-un mod mai mic de a influenta diferitii factori in medii nefavorabile ca si cantitatea neadecvata de umiditate din aer si lemn. In felul acesta, lemnul finisat isi ingrijeste aspectul sau “original”, nu se usuca si nu formeaza noduri. Structura sa multi-stratificata permite procesul de constructie al parchetului stratificat in dimensiuni mari unde parchetul masiv prezinta instabilitate semnificativa. Ca opus al parchetului masiv, parchetul stratificat finisat poate fi montat pe suprafete cu sisteme pentru incalzire in pardoseala si montarea este mai rapida, mai curata si mai ieftina. Pe parchetul stratificat de la Parchet Timisoara, o masina aplica un lac acrilic UV in 7 straturi, facandu-l mai rezistent la uzura si mai atractiv in mod vizual (un ton mai mat) decat lacul aplicat manual. Superioritatea parchetului stratificat peste alte tipuri de parchet este dovedita de faptul ca in Europa, 80% din parchetul montat este facut din 2 sau mai multe straturi.

7. Pe ce suprafete poate fi pus parchetul stratificat?
Parchet Timisoara: Parchetul stratificat este potrivit pentru acoperirea tuturor suprafetelor, cum ar fi podelele de ciment, parchet vechi, suprafete de lemn (exemplu: placi OSB) sau placi ceramice. Oricum, fiecare tip de baza trebuie sa fie uscat, curat si foarte drept. In timpul montarii, nivelul umezelii nu trebuie sa fie mai mare de 2%, intamplator, aceasta este redusa la 1,8% daca baza/suprafata are incalzire in pardoseala. Calitatea si pregatirea corespunzatoare a bazei sunt cruciale pentru longevitatea si frumusetea finala a parchetului. Din acest motiv, noi recomandam sa aveti un expert in montarea parchetului care sa verifice pregatirea bazei pentru montarea parchetului stratificat.

8. Cum ar trebui parchetul stratificat sa fie montat?
Parchet Timisoara: Montarea parchetului stratificat este simpla, usoara si curata. Plasarea se face lipindu-l pe podea, in mare parte cu PU (poliuretan), adeziv bicomponent sau cu adeziv flexibil bicomponent monocomponent. Folosirea acestui adeziv pe suprafete umede umede este de evitat pentr u ca poate produce “basici” pe parchet datorita absorbtiei umezelii din adeziv. De obicei, dupa 25 de ore de la montare se poate pasi de parchet.

9. Pot sa montez parchetul stratificat de unul singur?
Parchet Timisoara: Desi montarea parchetului finisat nu e complicata, noi iti recomandam sa angajezi de fapt o echipa calificata, deoarece suprafata parchetului este in mare parte finisata cu lac sau cu ulei, este necesara cunostinta unui expert pentru a preveni avariile lamelei de parchet. Suprafata parchetului trebuie sa fie curata si fara urme de adeziv sau alte impuritati (curatare fara intarziere, imediat ce parchetul se murdareste!) in timpul montarii sale, folosind metodele adecvate de curatare si in final este necesar sa protejezi parchetul aplicand ceara de parchet. In experienta sau folosirea adezivilor neadecvati si altele pot cauza avarii parchetului dumneavoastra, ce pot duce la repararea totala a suprafetei parchetului pentru a evita acest tip de complicatii si pentru a accentua frumusetea parchetului dumneavoastra, prin urmare in interesul dumneavoastra este sa lasati treaba montarii parchetului unui specialist. Pentru eliminarea impuritatilor si pentru protectia parchetului in sine, recomandam folosirea unor produse de la Parchet Timisoara(Murexin). Aceste produse se gasesc in showroom-urile noastre.

10. Poate parchetul stratificat sa fie montat pe suprafete cu incalzire in pardoseala?
Parchet Timisoara: Parchetul stratificat este singurul tip de parchet recomandat pentru incalzirea in pardoseala. Datorita structurii sale multi-strat, are capacitatea de a fi un bun conductor de caldura. In timpul montarii sale pe podeaua cu sistem de incalzire, este necesar sa urmati niste reguli de protocol cunoscute de specialisti. Pentru a pastra proprietatile si finisajul parchetului, in timpul folosirii sistemului de incalzirii, este semnificativ sa nu se depaseasca temperatura maxima permisa.

11. Mai poate parchetul stratificat sa fie reparat?
Parchet Timisoara: Cea mai comuna neintelegere de catre un nespecialist este in ceea ce priveste posibilitatea repararea parchetului stratificat. Ca si opus al parerilor comune, stratul superior de 4 mm al parchetului, este indeajuns de gros pentru a fi reparat ( prin polizarea si renovarea invelisului de la suprafata ) de 2 sau de 3 ori. Datorita faptului ca perioada obisnuita a repararii parchetului se face cam la o perioada de 10 ani si cel putin 1 mm din lemn este slefuit. Se poate concluziona ca durata de viata a parchetului finisat este identica cu cea a parchetului masiv.

12. Cum poate parchetul stratificat sa fie reparat?
Parchet Timisoara: Parchetul stratificat, ca toate celalalte, cere ingrijire periodica si reparatii. Ingrijirea si repararea sunt procese de curatare si aplicare a unor straturi care vor ingriji lamela si culoarea parchetului dumneavoastra. Pentru acest scop recomandam gama de produse B intrucat sunt compatibile ( acelasi producator ) cu straturile aplicate de masina de parchetul P si M. Achizitionarea produselor B este posibila in showroom-urile noastre. Suprafata parchetului stratificat este subiectul uzurii, din acest motiv, parchetul stratificat, dupa un interval de timp ( depinde de timpul cand parchetul este montat ), are nevoie de o reparare completa, ex. raschetarea suprafetei totale si renovarea stratului de la suprafata ( lacuire sau uleire ). Pentru a evita uzura in exces si distrugerea parchetului stratificat, este de preferat sa puneti placute de protectie facute din material moale sub picioarele scaunelor, meselor si altor piese de mobilier si curatarea completa a talpilor pantofilor inainte de pasire pe parchet. Este deasemenea preferabil sa folositi papuci de casa pentru pasirea pe parchet.

13. De ce este parchetul triplustratificat facut cu o margine usor rotunjita?
Parchet Timisoara: Parchetul triplustratificat este facut la dimensiuni mari. Multumita structurii cu 3 straturi, influenta factorilor din medii nefavorabile este redusa semnificativ. Dar inca, dupa un timp considerabil, mai ales daca umezeala din aer nu este ajustata la valorile recomandate, este inevitabil ca lemnul sa se usuce si va incepe sa se contracte. Pentru a face spatiul dintre placi mai mic si mai putin notabil, parchetul triplustratificat este produs cu marginile putin mai rotunjite ca standard pentru suprafata parchetului.

14. Care sortiment de lemn este mai bun?
Parchet Timisoara: Fiecare tip de lemn, ca si materialul sau natural, este subiect de avarii daca este sub presiune puternica. Oricum, este preferabil ca in zonele intens circulate parchetul de cel mai rigid tip sa fie montat pentru ca este mai rezistent la uzura. In general, design-erii recomanda ca in camerele mici sa fie folosit parchet mai deschis la culoare, va largi optic spatiile in timp ce parchetul mai inchis la culoare este mai bun pentru spatiile mari. In conformitate cu faptul ca fiecare cumparator are gustul lui personal si simtul propriu pentru frumusete, iar care tip este mai bun si mai atragator pentru el, este bazat pe afinitatile sale si pe deciziile sale pentru asi satisface gusturile, parchetul triplustratificat de la ParchetTimisoara sunt valabile in aproximativ 20 de tipuri de lemn european si exotic iti recomandam sa vizitezi cel mai apropiat showroom al nostru ,pentru a reduce posibilitatea de a gresi cand alegi parchetul tau si va creste satisfactia cu achizitionarea parchetului triplustratificat.

15. Care este diferenta dintre categoriile de parchet?
Parchet Timisoara: Diferenta dintre categoriile de parchet este exclusiv relatata la caracteristicile vizuale ale lemnului din care partea superioara a lamelei este facuta. In categoria determinata de parchet, placile de parchet care satisfac vizual criteriul determinat ( prescris ). Performantele tehnice ale placilor de parchet au aceiasi calitate indiferent de categoria selectata, bazat pe caracteristicile lor vizuale. Parchetul triplustratificat de la ParchetTimisoara are 3 categorii, pe tipul de lemn, depinde de caracteristicile fiecarui tip in scopul gestionarii mai usoare de catre cumparatori, categoriilor de parchet le sunt date nume diferite. Din acest motiv, parchetul triplustratificat de la Parchet Timisoara poate fi ales intr-una dintre urmatoarele categoriile:

Select, Natur, Rustic

Selectand categoria parchetului pentru fiecare, cumparatorul decide daca suprafata parchetului va arata elegant, culoarea si structura echilibrate, sau daca caracteristicile naturale ale lemnului cum ar fi inelele de pe lemn care indica varsta, cartilajele si variatiile de culori fac suprafata parchetului mai vie si naturala vor deveni mai proeminente. Noi recomandam sa vizitati showroom-urile noastre pentru ca mostrele realistice expuse arata culorile si tipurile diferite de lemn si categoria apropiata.

16. De ce aceleasi tipuri de parchet au uneori culori diferite?
Parchet Timisoara: Dat fiind ca lemnul este un material natural, el este subiectul unor influente diferite de mediu. Printre alte tipuri, fiecare tip este subiectul unei recolorari, care este rezultatul influentei soarelui si oxidarii lemnului. Unele sortimente de lemn ( foarte negre ) devin mai luminoase. Oricum, multe dintre ele , de obicei, dupa un timp devin mai intunecate. Cat de exprimata este schimbarea depinde de tipul de lemn si cantitatea de lumina care se afla pe zona expusa. De obicei, schimbarea culorii este exprimata mai mult pe tipurile exotice pentru ca nu sunt parte din “mediul nostru”. Desi parchetul stratificat P si M sunt lacuite de masini sau acoperite cu ulei UV, pentru a incetini schimbarea culorii lemnului, producatorul de parchet nu poate influenta schimbarea. Asta inseamna ca culoarea noului strat de lac nu va fi la fel dupa un an, dar isi va schimba tonul. Pentru a face schimbarea culorii egala pe toata suprafata este necesar sa nu acoperiti parchetul cu covoare si carpeturi sau altele pentru ca schimbarea culorii pe partea aceea va fi oprita. Daca este necesar, este de preferat ca partea acoperita sa fie expusa la lumina pentru a egaliza culoarea parchetului pe toata suprafata. Culoarea parchetului poate varia datorita categoriei. In timp ce in prima categorie gama de culori este mai mica, in 3-a categorie gama de culori care depinde de tipul lemnului poate fi mai larga. In cele din urma, marea influenta a culorii lemnului este deasemenea finisarea suprafetei-parchetul lacuit poate avea diferite tonuri de culoare de la parchetul uleiat.

17. Care tipuri de parchet sunt la moda acum?
Parchet Timisoara: Mai multi ani la rand, parchetul mai inchis la culoare a fost la moda indiferent ca era culoarea naturala a lemnului ( wenge, nuc american ) sau lemn care si-a dobandit culoarea cu un tratament termic sau alte tipuri ( ex.: stejar afumat, salcam aburit ). Printre cele mai dorite tipuri de parchet sunt toate tipurile exotice ca afzelia, multumita placutei ei culori rosiatice. Alternativ, popularitatea stejarului a fost un clasic etern pentru ceva timp, acum facandu-l cel mai raspandit tip de parchet din lume. Pentru ceva timp, “intoarcerea la natura” a devenit la moda, la fel si parchetul uleiat care scoate in evidenta forma lemnului. Parchetul periat este considerat trendy, a carui suprafata este reminescenta unui parchet vechi. Parchetul periat poate fi deasemenea lacuit sau uleiat. In acest moment, asa numitul parchet albit (ex. parchet al carui suprafata are o culoare alba) este la cerere.

18. Ar trebui sa aleg parchetul stratificat lacuit sau uleiat?
Parchet Timisoara: Lacuirea este consideratao protectie mai buna a suprafetei lemnului decat uleierea. Parchetul stratificat P si M sunt lacuite de masina cu un lac acrilic ecologic UV in popularul ton mat. Lacuirea in 7 straturi ( 5 de baza si 2 la final ) este mai rezistenta la uzura decat lacul aplicat manual. Pe langa asta, lacul UV incetineste procesul de schimbare a culorii ( mai deschisa sau mai inchisa ) datorita influentei luminii si oxidarii. Este deasemenea mai usor de reparat si de ingrijit. Uleierea este considerata a fi cea mai naturala acoperire desi are nevoie de mai multa ingrijire si reparare si protejeaza mai putin suprafata. Parchetul stratificat P si M poate fi acoperit de masina cu un strat BC care este un nou produs in categoria sa. BN “seamana” un ulei si protejeaza suprafata lemnului cu puterea unui lac si reprezinta o solutie revolutionara in productia de invelisuri pentru lemn. Cumparatorul poate cumpara parchet stratificat ca cel raschetat ( preparat pentru aplicarea manuala manuala de lac, etc. care da posibilitatea unei alegeri individuale ca lacul foarte lucios) si tratamentul parchetului ( ec.: umezirea parchetului ). Parchetul stratificat P si M poate fi periat si este posibila o combinare de lac si ulei in alb sau alte culori.

19. De ce ar trebui sa cumpar parchetul stratificat daca cel masiv si laminat sunt mai ieftine?
Parchet Timisoara: Desi parchetul stratificat este mai scump decat parchetul masiv, calculele au aratat asta: cand iei in considerare costul montarii parchetului cu materialele suplimentare, investind in parchetul stratificat este mai rentabil decat investind in parchetul masiv. Parchetul stratificat, este lacuit de masina, uleierea si raschetarea sunt optionale. Din cauza aceasta pretul lui este mai ridicat. Oricum, parchetul stratificat are nevoie doar de montare si aici se termina munca parchetului de acest tip, in timp ce parchetul masiv, dupa montarea cu adeziv are nevoie de raschetare si de un invelis final ( lac sau ulei ). Prin urmare, dupa achizitionarea parchetului masiv este necesara o investitie intr-un invelis final, iar costul sau este mare datorita muncii implicate pentru a face parchetul masiv gata de folosire ( raschetare si lacuire ). Datorita structurii sale multi-strat si calitatii finisajului masinii, parchetul stratificat isi va ingriji aspectul frumos mult-timp inainte de reparatii ( contractiile nu se mai formeaza iar lacul este mai putin avariat ). In final, cumparand parchetul stratificat vei obtine salvari notabile in resursa cea mai importanta a omului modern: timpul. Diferenta de preturi dintre parchetul stratificat si cel laminat este aratat de calitatea materialelor folosite si in functionalitatea si longevitatea produsului in sine. In timp ce parchetul laminat este in mare parte facut din materiale artificiale, parchetul stratificat P si M sunt facute din cele mai bune materii prime. Parchetul laminat reprezinta imitatia ieftina a parchetului si sunt des mentionate ca o sursa de toxicitate in case. Pe de alta parte, cumparand parchetul stratificat P si M vei cumpara un produs de durata, functional, estetic, natural si sanatos.